Nå har du muligheten til å bestille kjøtt fra dyr som har levd frie og gode liv!
Før du bestiller oppfordrer vi deg til å lese HELE beskrivelsen:-) Her får du viktig informasjon i tillegg til valgmuligheter om partering, og eventuelt vakuumpakking.
På Småbruket i skjærgården har vi rundt 35 vinterfôra villsauer. Sauerasen er gammelnorsk sau, en rase som har funnets i Norge i 4-5000 år. At sauene kalles villsauer betyr at sauene går ute året rundt. Hos oss bor de fleste på øyer og holmer i Mandals skjærgård. Der lever de på lyng, tang, gress og alt annet de finner i naturen. De får likevel noe økologisk kraftfõr, men kun som lokkemiddel for å holde dem tamme. Dette betyr at ved å kjøpe kjøtt av våre villsauer får du et helt rent naturprodukt.
Hver uke reiser vi ut til dyra for å se at alle har det bra, og at de har nok mat og vann på beitet.
Les gjerne mer om villsauene våre under fanen “Dyrene på gården” – villsauene.
Lammene leveres til vårt lokale slakteri i Lillesand, Jens Eide. Når lammekjøttet er ferdig fra slakteriet oppbevarer vi det i vårt kjølerom her på gården inntil du henter det du har bestilt 🙂
I tillegg til at du får en mail med dato for henting, annonserer vi også dette på FB og IG.
Du får faktura når du kommer og henter kjøttet.
Pris: fra 189 – 209 kroner per. kg. Prisen varierer ut fra oppdeling og pakking. Vi selger kun hele lam, men med 3 parteringsalternativer.
NB! Ved bestilling er det viktig at du skriver hvilket parteringsalternativ du ønsker, og om du ønsker vakuumpakking.
Et helt lam veier mellom 9 og 15 kg. Prisene er inklusive moms.
Alternativ 1: 189 kr. per kilo
- Helt lam, upartert
Alternativ 2: 204 kr. per kilo:
- Lammelår (2 stk)
- Bog (2 stk)
- Sadel (1 stk)
- Pinnekjøttside med rygg (2 stk)
- Nakke oppdelt til fårikålkjøtt
- Slagside (2 stk)
Alternativ 3: 209 kr. per kilo
- Lammelår i skiver
- Bog i skiver
- Sadel i koteletter
- Pinnekjøttside i kotelett og fårikålkjøtt
- Nakke oppdelt til fårikålkjøtt
- Slagside (2 stk)
Se eksempel på oppdeling av lam Her.
Vakumpakking
Dersom du skulle ønske å få ditt parterte kjøtt vakuumpakket, er det viktig at du skriver dette i din bestilling. Prisen er 36 kroner per kilo i tillegg til ovenstående priser.
En bestilling her er bindende. Vi tar kontakt med deg for detaljer rundt din bestilling, fakturabeløp og hentetidspunkt når det nærmer seg slakting.
Lammene blir normalt levert til slakt i uke 40-41. Kjøttet er da klart for henting av rundt en uke senere.
HENTING; Vi leverer lammekjøttet rett fra gården. Det eksakte tidspunktet skriver vi i mail og eller på smms til deg. Vi annonserer også hentedetaljene på Facebook og Instagram.
Send din bestilling til: sanne.maeder(at)gmail.com.
Bytt (at) ut med @ når du skriver inn mailadressen. Vi skriver den ikke inn i adressen her for å unngå spam.
I bestillingen må du oppgi følgende:
- ditt navn, adresse og telefonnummer
- Hvor mange lam du ønsker
- hvilket parteringsalternativ du ønsker
- om du ønsker vakuumpakking eller ei
- skriv helst “bestilling av lam” i emnefeltet 🙂